Yduns have

Vores første landbrug er Yduns Have, der er beliggende Alstrup 2 imellem landsbyerne Toftebjerg og Alstrup. Landbruget har været drevet økologisk siden 1987, og 1. maj 2016 blev det første opkøb i Samsø Økojord A/S en realitet. Med købet fulgte forpagter Johannes Find Loeb, der som nyuddannet øko landmand havde selv havde forpagtet gården i to år af tidligere ejer. Johannes har altså drevet stedet i tre år, og sluttede ved udgangen af 2016. I 2017 har vi midlertidig forpagtningsaftale, der sikrede driften af gården indtil nytåret 2018, hvor to nye forpagtere starter på en 5 års aftale. 

Yduns Have
• 14 hektarer
• 120 grøntsagssorter
• 220 tons årligt

I Yduns Have dyrkes der mere end  125 sorter af grøntsager. Forpagteren står for den daglige drift med hjælp fra en række frivillige fra hele verden, der finder vej til Samsø via organisationen WWOOF.

World Wide Opportunities on Organic Farms er et løst samarbejde, der skaber kontakt mellem frivillige og økologiske landbrug. Udover en masse gode timer i samarbejde med andre økologer, har samarbejdet også giver mange gode erfaring, da WWOOF'erne ofte kommer med tricks og tips fra hele verden.

 

Yduns Have har 14 hektar med størst fokus på produktionen af grøntsager og hytteudlejning til feriegæster

Sidste år stod Yduns Have for en produktion på omkring 220 tons grøntsager. Ca 50 familier på Samsø er blevet medlemmer af det Fællesskabsstøttede Landbrug, og kan i perioden juni-december og herefter et vinterabonnement fra jul til det tidlige forår hente deres grøntsager på gården. Størstedelen af produktionen afsættes i egen gårdbutik, til lokale restauranter og salg ud af øen.

Læs mere om Yduns Have her eller besøg os på Facebook.