Yduns have

Vores første landbrug er Yduns Have, der har hjemme på Alstrup 2. Landbruget har været økologisk siden 1987, og i 2014 blev den første aftale en realitet. Samsø Økojord A/S fik formidlet en bortforpagtning til Johannes. Siden har han arbejdet ivrigt videre, og videreudviklet den allerede gode base, der var på landbruget.

 

Yduns Have
• 14 hektarer
• 120 grøntsagssorter
• 220 tons årligt

I dag dyrkes der over 125 sorter af grøntsager på landbruget, der både benytter sig af skov- og traditionelle haver. Driften står Johannes selv for, med hjælp fra familie, venner og en lang række frivillige fra hele verden, der finder vej til Samsø via organisationen WWOOF.

World Wide Opportunities on Organic Farms er et løst samarbejde, der skaber kontakt mellem frivillige og økologiske landbrug. Udover en masse gode timer i samarbejde med andre økologer, har samarbejdet også giver mange gode erfaring, da WWOOF'erne ofte kommer med tricks og tips fra hele verden.

 

I dag spænder landbruget over 14 hektar, hvor der er størst fokus på produktionen af grøntsager.

Sidste år stod Yduns Have for en produktion på omkring 220 tons grøntsager. 30 familier på Samsø er blevet medlemmer af det fællesskabsstøttede landbrug, og kan i perioden juni-december hente deres grøntsager hos Johannes. Resten af produktionen køber Årstiderne. Her går de til den særlige ”Samsø-kasse”, der kan købes fra august måned.

Læs mere om Yduns Have her eller besøg os på Facebook.