Menu Luk

Yduns have

Vores første landbrug Yduns Have, Alstrup 2, der er beliggende mellem landsbyerne Toftebjerg og Alstrup har været drevet økologisk siden 1987. Den 1. maj 2016 blev det første opkøb i Samsø Økojord A/S en realitet. Med købet fulgte forpagter Johannes Find Loeb, der som nyuddannet øko landmand selv havde forpagtet gården i to år af tidligere ejer. Johannes drev altså Yduns Have i tre år, og stoppede ved udgangen af 2016. I 2017 havde vi en midlertidig forpagtningsaftale, der sikrede driften af gården indtil nytåret 2018, hvor Hester Callaghan og Bjarke H. Jensen overtog forpagtningen på en 5 års aftale. 

Se hjemmesiden for Yduns Have her

Yduns Have
• 14 hektarer
• 120 grøntsagssorter
• 220 tons årligt

I Yduns Have dyrkes der mere end 125 sorter af grøntsager. Forpagterne står for den daglige drift med hjælp fra en række frivillige fra hele verden, der finder vej til Samsø via organisationen WWOOF.

World Wide Opportunities on Organic Farms er et løst samarbejde, der skaber kontakt mellem frivillige og økologiske landbrug. Udover en masse gode timer i samarbejde med andre økologer, har samarbejdet også giver mange gode erfaring, da WWOOF'erne ofte kommer med tricks og tips fra hele verden.

Yduns Have har 14 hektar med størst fokus på produktionen af grøntsager og hytteudlejning til feriegæster

Sidste år stod Yduns Have for en produktion på omkring 220 tons grøntsager. Ca 65 familier på Samsø er blevet medlemmer af det Fællesskabsstøttede Landbrug, og kan i perioden juni-december og herefter et vinterabonnement fra jul til det tidlige forår hente deres grøntsager på gården. Størstedelen af produktionen afsættes i egen gårdbutik, til lokale restauranter og salg ud af øen.

Besøg os på Facebook.